STRESS

– Stresshåndtering og behandling af stressreaktioner

Stress er en overbelastningsreaktion

Stress er en tilstand af alarmberedskab og hvor det er svært at overvinde den ekstremme anspændthed, der følger med. Kroppen og hjernen skal have ro og hvile for at komme ud af stresstilstanden. Og det er også vigtigt at arbejde med at finde en måde at forebygge stress. Der kan være omstændigheder i dit daglige liv, hvor du har brug for nye vaner og en plan for, hvordan du passer godt på dig selv.

Symptomer på stress er typisk glemsomhed, hovedpine, hjertebanken, indre uro, svedeture, kort lunte, tankemylder og søvnbesvær.

Med stress følger tab af overblik og besvær med at mærke sig selv

Stress også kaldet belastningsreaktion vil som oftest både indeholde fysiske og psykiske aspekter. Man kan ikke kende sig selv, og man har svært ved at finde ro. Man skal have hjælp, og der skal tages hånd om reaktionen. Både i forhold til den kropslige reaktion og de kaotiske tanker. Der er behov for at lave en plan for den akutte situation, så du kommer mere i ro med dig selv. Alle er som regel bange for igen at blive ramt af stress, og en langsigtet plan kan forebygge dette.Ofte er mindfulness øvelser, planlægning og tilrettelægning af arbejdsdag og arbejdsopgaver, samt indarbejdelsen af en ny arbejdsrytme tilstrækkelig. Andre gange skal der en sygemelding til. Jeg kan hjælpe dig med at finde ud af hvilke skridt, der skal tages i første omgang og på sigt, og hjælpe dig med redskaber og struktur.